Kendi üretimimiz dana bonfile etleri, taze kekik ve biberiye ile çeşnilendi; lezzeti sırrında saklı tereyağı ve tütsülenmiş Himalaya tuzu ile buluştu… Tadı damağınızda kalacak lezzetiyle dana lokumu hala denemediniz mi?
Kendi üretimimiz etlerden çekilen kıyma, özenle seçilmiş baharatlar ve taptaze sebzelerle yoğuruldu. Izgarada yavaş yavaş pişen köfte, Karadeniz’in yöresel kolot peyniriyle buluştu… Köftenin arasında eriyen peyniriyle bir lezzet tutkusuna dönüşen Safahat köfte, Safahat Lokantası’nda sizi bekliyor…
Yüzde yüz dana kıymanın zenginleştirdiği iç harcıyla Güneydoğu Anadolu’nun dillere destan lezzeti içli köfte… Ceviz, kuş üzümü ve özel baharatlarla aslına uygun şekilde yapılan benzersiz lezzetiyle içli köfte Safahat Lokantası’nda.
Sağlıklı, kalorisi düşük hem de doyurucu bir öğün isteyenlerin tercihi biftekli salata… Et ve salatanın birlikteliği, Kafe Safahat’ta sizler için özenle hazırlanarak öğünlerinize lezzet katıyor. Salatamızda bulunan dana etleri, bir Özdilek kuruluşu olan Tabiat Tarım çiftliğimizde, GDO’suz ve sağlıklı yemlerle beslenen besilerden üretilmektedir. Biftekli salata; ızgarada pişmiş %100 dana bonfile eti, günlük taptaze Akdeniz yeşillikleri ve enfes sosuyla sizlere bir ziyafet sunuyor.
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan mantı, el emeği hazırlanışı, üzerindeki yoğurdu ve sosunun mükemmel uyumuyla ev mantısını sizinle buluşturuyor.
Osmanlı mutfağının en özel zeytinyağlılarından vişneli yaprak sarma, taze asma yapraklarının arasına karışan vişnenin mayhoş tadı ve pilavının muhteşem baharatlarıyla tam bir saray mutfağı ziyafeti sunuyor.
Özenle seçilen mevsim sebzeleriyle hazırlanan ve taze yufkasıyla çıtır çıtır kızaran Samosa böreği yoğurtlu dip sosu ve tatlı ekşi sosuyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor…
Tereyağlı bazlama ekmeğinin arasında, taze baharatlarla hazırlanan özel sosu, dana kaburga füme eti, domates ve kaşar peyniriyle buluşturarak harika bir lezzet deneyimine dönüştüren Safahat tostu denediniz mi?
Balkanlardan gelen tatlı bir esinti trileçe, adını İspanyolca üç süt demek olan “Tres Leches” ten alır. Kısa zamanda mutfağımıza giren ve büyük ilgi gören trileçe; yumuşacık pandispanyası, doğal ve taze sütü ve üzerine dökülen enfes sosuyla damaklarda unutulmayacak bir tat bırakıyor…
Lezzet yolculuğuna yıllar önce küçük süthanelerde başlayan Bursalı Kemalpaşa tatlısı, şık sunumu ve enfes lezzetiyle sizlerle… Dilerseniz kaymak ve ceviz ilavesiyle bu lezzeti şölene dönüştürebilirsiniz.
Kendine has sunumu, kokusu ve köpüğüyle 16.yüzyıldan beri Türk mutfağının vazgeçilmez içecekleri arasında yerini alan Türk kahvesi, bugün bir Özdilek markası olan Vesselam’ın geleneksel ve benzersiz aroması ile unutulmaz bir deneyime dönüşüyor. Dostlukların, sohbetlerin en lezzetli eşlikçisi, kırk yıllık hatırların baş tacı Türk kahvesi, en güzel anlarınıza eşlik etmek için Kafe Safahat’ta…
Ayran, tarihimizde ilk olarak Göktürklerin, ekşiyen yoğurdun ekşiliğini azaltmak için üzerine su eklemeleriyle bulunan bir lezzet oldu. Yüzyıllardır tarihimizin en sağlıklı ve serinletici içeceklerinden olan Safahat Ayran menümüzde sizlerle buluşuyor.